20. května 2010

Máte taky rádi kopr?

Ne, nemusíte se děsit, nebyla k obědu koprovka ani se nestávám závislým pěstitelem této aromatické rostlinky. To jsem si jen uvědomila, kolikrát jsem v poslední době použila toto slovo. Jistě znáte ustálené slovní spojení "Jde to do kopru."




Jaro, léto nebo podzim?

Počasí kopru zatím svědčí. Domnívám se, že bychom měli naše "zimní bundy" přejmenovat na jarní bundy (radikálové mohou rovnou přejít na pojem "letní bunda"). To si ovšem vyžádá změnu v původním názvu - zimní bundy se budou muset adaptovat na polární nebo mrazné. Osobně dávám přednost polárním, protože stejně tam vesele směřujeme.
Jedna dobrá vyhlídka - v takovém počasí brzy žádný kopr neporoste!


Politika, stát?

Jo, tak to je celý lán krásného, přebujelého, trochu už smrdutého kopru. Nejhorší na tom je, že se musím jen smát nad všemi těmi usměvavými tvářemi, které na sebe vzájemně kydají ten největší hnůj. A to si pak voliči myslí, že budou zvolení politici milí, přátelští a poctiví, když bojují o jejich hlasy všemi možnými (spíš nemožnými) prostředky?
Jedna dobrá vyhlídka - krize sice bude ještě trvat, ale protože bude kopru dost a dost, tak hlad mít nebudeme - takové knedlíky s koprovkou, mňam!


Školička?

Tak tady raší kopr čím dám tím lépe, je zalíván nejistotou, neklidem a chaosem. Přátelská popovídání jsou vesměs přátelská jen podle názvu a zoufalý zaměstnanec se snaží udržet vše pohromadě už jen silou vůle. Jak dlouho to ale potrvá? A  bude mít dost sil bojovat na všech frontách?
Jedna dobrá vyhlídka - školství míří do kopru po jedné velké dálnici, a tak v tom nejsme sami.


A tak si vesele dláždíme cestu dobrými i zlými skutky a zanecháváme za sebou vůni omamné rostlinky...


Jedna slovní hádanka na závěr: najděte skryté slovo? (hm, jaké asi?!):
MILÁ PAVLÍNKO, PROČ SI ZASE STĚŽUJEŠ?

0 komentářů:

Okomentovat

Komentáře prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína